Відкриття першої черги ГК «Туфан» в Азербайджані

3 січня 2014 відбулося відкриття першої черги гірськолижного комплексу літньо-зимового відпочинку "Туфан" в м. Габала, будівництво якого забезпечували і фахівці компанії «Полтава-СКІ».

Останнім часом Азербайджан, економіка якого знайшла міцну опору в нафтовому секторі, активно розвиває й інші напрямки, в тому числі - рекреаційні об'єкти. Президент Ільхам Алієв оголосив туризм в Азербайджані однією з основних сфер ненафтового сектора, і кроки, зроблені у цьому напрямку вже приносять свої видимі плоди. У даному випадку задуми керівництва потрапили на дуже родючий грунт особливого мікроклімату гірського Азербайджану, забезпечуючи цікавість як вітчизняних туристів, так і іноземців. 2011 рік був оголошений в Азербайджані Роком туризму. Зараз же темпи будівництва галузі тільки ростуть.

Доброю ілюстрацією цього служить гірськолижний комплекс всесезонного відпочинку «Туфан» в м. Габала. Президент республіки Ільхам Алієв особисто відкривав новобудову. У рамках першої черги будівництва завершено спорудження п'яти (з десяти) лижних трас, чотирьох канатних доріг, створені ресторани, спортивні магазини і кафе. На трасах працюють снігогенератори, що покривають потребу комплексу в штучному снігу. Одне лише спорудження даного рекреаційного об'єкта свідчить про те, що в Азербайджані приділяється особлива увага створенню туристичної інфраструктури. Процес торкнувся не тільки столиці, а й інших регіонів, де також йде будівництво рекреаційних комплексів та окремих об'єктів.

Нині, на гірськолижному комплексі «Туфан» створена значна інфраструктура, прокладені автомобільні дороги, укріплені схили для запобігання ерозії грунту . Створення різних готельних комплексів, офісів, спортивних майданчиків триває і нині. Так, поруч із «Туфаном» зараз планується будівництво спортивного центру «Qolf resort». Особливістю об'єкту є можливість самостійного вибору відпочиваючими траси за рівнем складності. Пропускна здатність «Туфана» - три тисячі чоловік на день. Зараз цей гірськолижний комплекс по праву вважається туристичним брендом країни.

Компанія «Полтава-СКІ», чия праця також прискорила введення «Туфана» в експлуатацію, вітає азербайджанських колег з введенням в дію нового об'єкта, бажає процвітання йому і втілення всіх планів керівництва республіки по створенню міцної і прибуткової туристичної інфраструктури.